Tulot
 
Tulot jaetaan kolmeen osaan: kokonaistulot, keskimääräistulot ja
rajatulot. Yrityksen tulo on se, mikä saadaan myynnistä. Tulo on hinta kertaa tuotteen tai palvelun määrä. Kokonaistulo siis muodostuu kuluttajien kysynnästä. Rajatulo on se rahamäärän lisäys, mikä saadaan yhden tuotetun lisäyksikön myynnistä.
 
Voitto
 
Voitto on tuottojen ja kustannusten erotus, ja voitto on silloin suurin, kun kyseinen erotus on suurin. Rajakustannus- ja rajatulokäsitteitä voidaan käyttää apuna voiton maksimoimiseen. Tuolloin lasketaan yhden yksikön tuottamisen tuoma voiton lisäys. Niin kauan kannattaa tuottaa, kun luku on positiivinen. Esimerkiksi DVD-levyjä kannattaa tehdä niin kauan, kuin niiden myynti ylittää tekemiseen käytetyt resurssit.
 
Normaalivoitto on kyseessä silloin, kun kustannus on vaihtoehtoiskustannus. Voitot ovat normaalitasolla silloin, kun niitä ei ole. Jos yritys tuottaisi muuta kuin normaalivoittoja, se lakkaisi tuottamasta voittoa pitkällä aikavälillä. Normaalivoitto pitää sisällään kaiken. Kaikki resurssit olisivat paremmassa käytössä muualla, jos jää sen yli vielä ylimääräistä voittoa, eli kyseessä on epänormaali voitto. Siis pitkällä aikavälillä normaalivoitto on pätevä.